Els propers 25 i 26 de maig l’Associació No Jubilem la Memòria organitza la seva XIII Jornada. En aquesta edició hi participaran 50 socis de Friends of International Brigades in Ireland (FIBI). Amb ells farem un parell de visites històriques seguint els passos de la XV Brigada Internacional: el 25 (a la tarda) a Darmós i a Chabola Valley, i el 26 (al matí) a l’escenari de la Batalla de l’Ebre.

El 26, després de dinar (Restaurant Quinoa, Falset, 15 € —cal fer-ne reserva), assistirem, a l’àbsis del Castell, a la projecció de La mirada obliqua, de Jesús Monllaó-Plana, nominat als Goya l’any 2002 al millor curtmetratge de ficció. El director en farà la presentació (en català i anglès) i en moderarà el fòrum.

En acabat, el periodista i escriptor Toni Orensanz conduirà la taula rodona: “Fosses comunes i el banc d’ADN de les víctimes de la Guerra Civil”. Hi participaran: Josep Sánchez (catedràtic d’Història Contemporània), Josep Munté (historiador), Roger Heredia (impulsor del banc d’ADN) i Pere Manyosa (fill de soldat enterrat a la fossa comuna de la Bisbal de Falset).

Us encoratjo a assistir i participar a la XIII Jornada No Jubilem la Memòria, que tancarem amb la Coral Remolí de Notes, de l’Escola de Falset, i una copa de vi. D’altra banda, us envio, adjunt, el cartell perquè per poc que pugueu el difongueu —gràcies per endavant.